Imate Pitanje? Budite slobodni pozovite nas...

011 630 96 88

Redovno Godišnje Servisiranje Klima Uredjaja

servis-klima-uredjaja
Redovan godišnji servis klima uredjaja treba raditi bar jednom godišnje prvenstveno zbog vašeg zdravlja a i zbog samog rada vašeg klima uredjaja. Dosta ljudi smatra da je unutrasnja jedinica klima uredjaja pravo leglo bakterija i svega ostalog što ne valja ali tu dosta greše jer ako se klima pravilno koristi i održava na vreme i od strane samog korisnika a naravno i od nas klima servisa nema ama baš nikakvih šansi za bakterije ili bilo šta drugo što može ugroziti vas i vaše zdravlje. Kada se radi pravi servis posebno se obraća pažnja na unutrašnju jedinicu klime jer ste samo sa njom u direktnom kontaktu, pa zato naš servis svaki deo rasklapa i čisti i dezinfikuje. Pranje saća klime (isparivača) tretiramo sa tečnosti firme activ clean koja ujedno i čisti i dezinfikuje jer ima dosta veliki procenat asepsola u sebi.

 

Vazna Napomena

Svim klijentima:

Obavestenje:

REDOVAN GODISNJI SERVIS SE RADI PRE SEZONE HLADJENJA!

Svake godine se povecava broj lažnih servisa koji ne rade pravi servis već samo pranje filtera i nista drugo.Mi radimo kompletan servis, pravi servis, ne servis od 1500 din samo pranje filtera i nista drugo, to možete i vi sami. Radimo pravi servis kompletno rasklapanje unutrašnje jedinice čiscenje turbine, kadice za odvod kondezata, saća isparivača… dopuna freona do 250 grama. Prema nasoj statistici 2 servisa od 10 je uradjeno kako treba.

Pozovite

011 630 96 88

Pravilno uredjen servis
Nepravilno uredjen servis

Postupak čisćenja klime

Naši serviseri rade kompletno čisćenje i unutrašnje i spoljašnje jedinice, proveru freona, dopunu freona do 250 grama(po potrebi), popravku instalacije, testiranje i puštanje klime u rad za novu sezonu što podrazumeva:

  1. Otvaranje unutrašnje jedinice (kompletno rasklapanje)
  2. Čisćenje i dezinfekciju saća (isparivača)
  3. Pranje kadice za odvod kondezata
  4. Čisćenje turbine(bez skidanja u ceni osnovnog servisa)
  5. Pranje filtera
  6. Pranje poklopca, maske i svih ostalih plastičnih delova klime
  7. Provera freona (dopuna po potrebi)
  8. Kontrola ispravnosti klime

Čisćenje radimo sa specijalnom tečnosti firme Activ Clean koja ujedno i čisti i dezinfikuje i osvežava vaš klima uredjaj. Spoljašnja jedinica se ne rasklapa kompletna jer za to u 90 posto slučajeva nema potrebe i često je na licu mesta to nemoguće uraditi bez kompletne demontaže spoljnje jedinice, već se čisti na licu mesta ako ima potrebe, pere ili po potrebi izduvava. Na spoljnoj jedinici se vrši merenje freona i po potrebi se radi dopuna istog. Svi sitniji kvarovi oko instalacije spadaju u cenu servisa što znači ako treba da se zameni kraći deo izolacije ili da se crevo vrati u oluk ili u spoljnu jedinicu ili da se ponovo pričvrsti za klimu sve je to uračunato u cenu. Na kraju servisiranja obavezno je testiranje i puštanje klime u rad. Naši majstori su veoma pedantni i sve se radi veoma uvežbanom tehnikom.

Pozovite

011 630 96 88

Mala lekcija o tome zasto treba raditi redovan godišnji servis, upozorenje za čišćenje. Posle dugotrajnog korišćenja klima uređaja, cak i posle stajanja klima uredjaja tj. nekorisćenja, filteri unutar njega se isprljaju i zaprljaju naslagama prašine, kućnih grinja, bakterija, itd. Funkcija upozorenja za čišćenje automatski daje signal da očistite filtere kada se zaprljaju. Plazma filter – Prolaskom kroz visokonaponsko polje od 5kV čestice prašine, neprijatnih mirisa i virusa ioniziraju se pozitivnim električnim nabojem koje pri prolasku kroz izmenjivač, koji je nabijen elektro-negativnim nabojem, lepe za lamele izmenjivača na kojima se kondenzuje voda iz vazduha te sva prljavština otiče odvodom kondenzata. Jonizator – može stvoriti više od 1.000.000/cm3 anjona, koji mogu stimulisati cirkulaciju krvi, poboljšati funkciju pluća i sprečiti respiratorno prenosive bolesti.
Nano-metar katalizator može da obnovi dezodorišuću funkciju samo izlaganjem sunčevoj svetlosti. Nano silver filter – Nano silver filter može da uništi ćelijski sloj bakterija ili snažno apsorbuje SH grupu proteina u bakterijama, stopa uništenja od 99%. Bio filter – Bio filter ima visoku katalizirajuću moć, kojom može da detektuje i neutrališe neprijatne mirise, viruse, formaldehid i ostala hemijska isparenja. Filter za prašinu je tradicionalni filter koji može da zaustavi većinu malih čestica prašine i lak je za pranje i čišćenje.

Obaveze korisnika

Ono sto je do vas da bi sprecili stvaranje bakterija jeste pranje filtera klime to se na gotovo 95 procenata klima radi na isti nacin, jednostavno otvorite prednji poklopac klime malo izdignete iz lezista filter i blago povucete ka sebi. Obicno imaju dva filtera podeljena su dakle po sredini klime po visini jedinice mada na recimo nekim modelima lg klima je filter iz jednog dela celom duzinom klime. Kada ste skinuli filtere u kadi ili tus kabini sa mlakom vodom nikako ne vrelom jer su filteri plasticni i jako tanki i osetljivi da se nebi deformisali oprati po potrebi uz neki tecni deterdzent, tecni sapun ili slicno. Posle toga prosusite filtere i vratite u klimu i ona je spremana za rad. Preporucljivo je pranje filtera na svake 2 nedelje sve u zavisnosti od toga koliko radi i od okoline u kojoj nalazi. Sa redovnim orzavanjem povecacete sam radni vek klima uredjaja.

Pozovite

011 630 96 88

Zasto servisirati klima uredjaj

Do prljanja klima uredjaja dolazi zbog samog principa njegovog rada koji je na svim klimama istog principa i ne moze biti drugaciji, a to je da klima sa gornje svoje strane uvlaci vazduh iz prostorije provlaci kroz resetke na placticnom kucistu zatim kroz filtere zatim kroz sace (isparivac) preko turbine koja ga i uvlaci i izbacuje kroz donji otvor na klimi vec ohladjenog ili ugrejanog u zavisnosti od rezima rada. Pri tom ciklusu kruzenja vazduha sva prljavstina, duvanski dim, isparenja od kuhinje i slicno se zadrzava prvo na filterima a kasnije dalje redom po stepenima prolaska. Sve to nije strasno ako se bar jednom na godisnjem nivou radi servis i sve lepo sredi i ocisti. Problem nastaje kada se klima uredjaj i po nekoliko godina ne servisira na sta smo i nailazili x puta.

Pre Servisa

Posle servisa